הודעה לעתונות

אוסף יצירות ביאליק – לראשונה באינטרנט

האוסף ירוכז באתר פרוייקט בן יהודה

אגף יצירות חיים נחמן ביאליק נחנך החודש באתר פרויקט בן-יהודה (http://benyehuda.org), שעוסק ביצירת מהדורות אלקטרוניות של נכסי הספרות העברית וריכוזן באתר אינטרנט לטובת הציבור, בחינם. האגף נחנך בעקבות תפוגת זכויות היוצרים על כתבי ביאליק בסוף שנת 2004, ומעבר מכלול יצירתו הספרותית לנחלת הציבור.

הפרוייקט כולו מבוסס על עבודה התנדבותית, ונעזר בתרומת שנקר בי"ס גבוה להנדסה ולעיצוב, אשר מעמיד לרשותו שָׁרָת מתקדם ושירותי אירוח באינטרנט מאז יוני 2004.

לציון העלאת כתבי ביאליק לאינטרנט, ייערך ערב תרבות בשם "ביאליק עכשיו", באודיטוריום לורבר ב"שנקר", ביום חמישי, 27 בינואר 2005, רח' ידע-עם רמת-גן, בשעה 19:00.  הכניסה חינם.

פרויקט בן-יהודה הפיק מהדורה אלקטרונית של כתבי ביאליק – שירה, פרוזה, מאמרים והרצאות – ומגיש אותה לקהל הרחב ברשת האינטרנט, בחינם; לעולם לא יידרש תשלום תמורת השימוש במאגר, ולא תוצגנה פרסומות בדפי האתר.  המאגר הינו חופשי בשימוש, ופירוש הדבר שאין צורך לתאם כל שימוש בחומר עם פרויקט בן-יהודה.  כבר היום משתמשים באתר סטודנטים, חוקרים, מורים, תלמידים, וחובבי ספרות באשר הם.

כתבי ביאליק מצטרפים למאגר הקיים בפרויקט זה מכבר, אשר כולל למעלה מאלף יצירות אחרות, מאת יוצרים עבריים מכל התקופות, משירת ימי הביניים, דרך י"ל גורדון ואברהם מאפו מתקופת ההשכלה, דרך א"נ גנסין, י"ח ברנר, אחד העם, ומ"י ברדיצ'בסקי של תקופת התחיה הלאומית, וכלה ברחל המשוררת.  יצירות חדשות מצטרפות למאגר מדי חודש בחודשו, הודות למלאכת המתנדבים.  המעוניינים להתנדב, נא פנו לדף הבא: http://benyehuda.org/h_help.html

על ערב "ביאליק עכשיו"

הערב יכלול מספר הרצאות קצרות, משולבות בביצועים אמנותיים (קריאה אמנותית וכן ביצוע מוסיקלי) של מספר יצירות מאת חיים נחמן ביאליק.  בין הדוברים: מר אסף ברטוב (עורך הפרויקט), פרופ' עוזי שביט (אוניברסיטת תל-אביב), מר אריה סיון (משורר וסופר).  בין האמנים המבצעים: מר אלכס אנסקי, גב' שני אבנשטיין.

הזמנה מפורטת: http://benyehuda.org/_events/bialik_inv.html

על הפרויקט

הפרויקט נוסד בשנת 1999 ע"י אסף ברטוב, שמשמש גם היום עורכו הראשי, לצד הילה ברטוב כעורכת משנה.  הפרויקט מתקיים הודות למלאכתם של עשרות מתנדבים מסורים, מכל שכבות הגיל ותחומי העיסוק, אשר מקלידים ומגיהים יצירות עבריות שאינן מוגנות בזכויות יוצרים, וכן הודות לשנקר בי"ס גבוה להנדסה ולעיצוב, אשר מעמיד לרשותו שָׁרָת מתקדם ושירותי אירוח באינטרנט מאז יוני 2004.

באחרונה התאגדה עמותה רשומה (עמותה למחשוב ספרות עברית (ע"ר)) אשר נוטלת את ארגון הפרויקט על עצמה, תוך מחויבות לערכים שהנחו אותו עד כה.  אסף ברטוב משמש יו"ר העמותה.

בעתיד, תשופר מתכונתו הטכנית של המאגר, ויוצעו שירותי חיפוש מתקדמים (בתוך טקסט מנוקד, למשל), כלים טקסטואליים (כגון קונקורדנציות אוטומטיות), ואיזורי דיון אינטראקטיביים.

בשאלות נוספות, נא פנו לדף השאלות הנפוצות: http://benyehuda.org/h_faq.html

נשמח לקבל תגובות, הצעות לשיפור או לשיתוף פעולה, ושאלות בדואל בכתובת: asaf@benyehuda.org

-------------------------------------------------------------------------------------

לפרטים נוספים: אסף ברטוב, 052-3593996