יצחק יציב (שפיגלמן)
נולד בסוחוצ'ין, ליד פלונסק, פולין, בי"ב באייר תר"ן, 2 במאי 1890, לאביו ברוך (עורך-דין בלתי-מוסמך) ולאמו שרה רבקה בת יצחק יעקב גוז'יק. למד בחדרים ובבית-המדרש. ונמשך בנעוריו להשכלה ולציונות.
ב-1910 עלה ארצה ונכנס ללמוד בבית-המדרש למורים של חברת "עזרה" הברלינאית בירושלים,
ובעת "מלחמת השפות" ב-1913 עזב עם חבריו את המוסד של החברה הגרמנית, עבר אל בית-המדרש למורים הלאומי שהוקם אז ובו גמר את לימודיו ב-1914, הוסמך להוראה והיה מורה בתל אביב ובירושלים.
בשנות לימודיו בירושלים חי ב"קומונה" של הסמינריסטים ותלמידי "בצלאל'', הצטרף למפלגת "פועלי ציון" ובשנות מלחמת-העולם הראשונה היה בה עסקן ספרותי ותרבותי.
אחרי כניסת הצבא הבריטי לדרום הארץ התנדב ב-1918 לגדוד העברי הארצישראלי. היה חבר בוועד החיילים. ושירת במצרים ובארץ. אחרי השחרור החל לעבוד בעתונות, ובשנות 1921/22 השתלם בבתי ספר גבוהים בברלין.
נשא לאשה את מרי בת ישראל רוזובסקי (עסקנית וסופרת, מהחברות הראשונות של קבוצת "אחוה" בפתח-תקוה).
מ-1923 ועד 1929 עזר לברל כצנלסון ולאליהו גולומב בעריכת "קונטרס" של "אחדות העבודה" ומשנוסד העתון היומי "דבר" ב-1925 עבד בו בקביעות. שנים אחדות ערך בו, יחד עם ברכה חבס , תוספת מיוחדת לילדים, ומ-1936 ואילך היה עורכו של "דבר לילדים" והמשיך לעבוד ב"דבר" ובעריכת העתון היומי המנוקד "הגה" שהיה מיועד לעולים חדשים. היה כתבו הקבוע של ה"פאָרווערטס" הניו-יורקי.
כתב הרבה רפורטז'ות, מאמרים ורשימות מחיי הפועלים והציבור בכלל ובשאלות השעה. נפטר בתל-אביב
בז' בסיון תש"ז, 26 במאי 1947 ונקבר בבית העלמין הישן ברחוב טרומפלדור
בתל-אביב. על שמו נקרא פרס-יציב לספרות ילדים.
עריכה: |