יעל ויילר ישראל (1960)

<בהכנה>

Yael Weiler Israel

    יעל ויילר ישראל גדלה והתחנכה בתל אביב ובירושלים. למדה בבית הספר היסודי על שם אליעזר בן־יהודה ובתיכון עירוני ה' בתל אביב, במכללה ירושלים, באוניברסיטה העברית ובבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב בירושלים.
היא עוסקת בכתיבת שירה, יצירת אמנות ובמחקר.
    פואמה מפרי עטה אֵשׁ פֹּה התפרסמה לראשונה ב־2013 ומאז בשש מהדורות. הנושא העיקרי בפואמה הוא דרכו של האדם לדבקות עם האל, המהווה אחת מאושיות האמונה והדת ביהדות, שהכותבת נולדה ויוצרת בהקשרה. התובנות לדבקות בורא על פי נסיונה של המחברת, עולות תוך כדי דיון פואטי במושגים ובמעשים רבים. הפואמה פורשת שיח ארס־פואטי עם שלל יצירות ספרותיות ושיטות פילוסופיות וזרמי הגות ותרבות שנוצרו במשך אלפי שנים. הפואמה מתכתבת עם הזהות היהודית והישראלית הילידית ועם סוגיות בוערות בעת הכתבה. אֵשׁ פֹּה הכמו־ממוארית מאזכרת אירועים של המשוררת, של משפחתה של חבריה. האירועים המדויקים והמדומינים מועברים אל משמעויות ציוריות ומושאלות על סוגיות בזהות יהודית וישראלית.
    יצירתה האמנותית החזותית כוללת עבודות בחומר ובדיגיטל בטכניקת ציור מעורבת ובצילום. היא אמנית מוכרת ורשומה במרכז המידע לאמנות ישראלית של מוזיאון ישראל.
    יעל ויילר ישראל פרסמה מחקרים בפילוסופיה ובהיסטוריה בכתבי העת ובמאספים: 'אסיא' של מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי התורה, 'קתדרה', 'עתמול' 'עת לחננה' של יד יצחק בן-צבי, 'ציון' של החברה ההיסטורית הישראלית, 'ישראל' של המכון לחקר הציונות וישראל ע"ש חיים וייצמן, 'מפנה' של יד יערי ויד טבנקין, 'כיוונים חדשים' של ההסתדרות הציונית העולמית ומוסד ביאליק, 'האומה' של מסדר ז'בוטינסקי בישראל, ואחרים. התיזות לתואר שני ושלישי באשר הגישה לאוניברסיטה העברית, עסקו בתולדות היישוב היהודי החדש בארץ ישראל.
    יעל ויילר ישראל לימדה תנ"ך, הגות והיסטוריה בתיכון 'חורב' בירושלים, בתיכון עירוני ד' בתל אביב, באוניברסיטה העברית בירושלים, באוניברסיטת חיפה ובחוגים פרטיים. על פועלה זכתה במלגות ובפרסים מטעם האוניברסיטה העברית, הקרן הקימת לישראל, יד יצחק בן-צבי ועוד. 

[צילום: ענת ברקוביץ]

ספריה:
  • הקסם, הרעות ותיקון העולם כמאגדי הזהות החדשה, או, חוית העליה של חניכי תנועת הנוער 'השומר הצעיר' וחבריהם בארץ-ישראל, תרע"ט-תרפ"ב, 1919–1922 (ירושלים, 1996) <עבודת גמר לתואר שני בחוג להיסטוריה של עם ישראל, האוניברסיטה העברית בירושלים, בהדרכת שמואל אלמוג>
  • שתי קבוצות מהגרים בישוב היהודי בארץ-ישראל בעשור  השני והשלישי של המאה העשרים (ירושלים, תשס"א 2001) <חיבור לשם קבלת תואר דוקטור לפילוסופיה, האוניברסיטה העברית בירושלים, בהדרכתו של ישראל ברטל>
  • אֵשׁ פֹּה (ירושלים : דגנים, 2013) <פואמה>
עריכה:
על המחברת ויצירתה:
קישורים:
Wikidata – Q110244730 J9U – 987007269769205171 NLI – 000140347 VIAF – 98295031
עודכן לאחרונה: 23 בדצמבר 2021

לראש הדף

 

 

ספרי המחברת

 

על יצירתה

 

קישורים

 

 

לראש הדף