נילי סדן-לובנשטיין (1940–1985)

<בהכנה>

Nilli Sadan-Loebenstein

    נילי סדן נולדה בקיבוץ תל-יוסף לשרה וישראל צוקרמן. בנערותה עברה עם משפחתה לתל אביב ולמדה ב״תיכון חדש״, ובהמשך בחוג לספרות עברית באוניברסיטה העברית בירושלים, שם סיימה לימודי תואר שלישי וכתבה עבודת דוקטור בהדרכת פרופ׳ גרשון שקד שכותרתה מגמות דקדנטיות בסיפורת המהגרים בשנות העשרים בארץ ישראל. התמחתה בעיקר בפרוזה העברית של העלייה השנייה והשלישית: אהרן ראובני, דב קמחי, נתן ביסטריצקי ובני דורם. עם סיום לימודיה, ב-1962, החלה ללמד במחלקה לספרות באוניברסיטת בר-אילן בראשות פרופ׳ ברוך קורצווייל.
    בשנים אלה עסקה בחקר יצירתו של א״ב יהושע, וספרה עליו, אברהם ב. יהושע – מונוגרפיה (ספרית פועלים, 1982), היה לספר המקיף הראשון על יצירתו. כמו כן חקרה את שירתם של יהודה עמיחי וח״נ ביאליק. ב-1976 נפטר בעלה, מנחם סדן ולימים נישאה לפרופ׳ גד לובנשטיין. בשנות חייה האחרונות עסקה בחקר יצירתו של אהרן ראובני, שעליו כתבה מונוגרפיה שראתה אור לאחר פטירתה בעריכת אבידֹב ליפסקר-אלבק (1994). סמוך לקבלת התואר מרצה בכיר, ב-1985, נפטרה ממחלה קשה. לאחר מותה ראה-אור ספרה  הסיפורת של שנות העשרים בארץ ישראל (ספרית פועלים: פואטיקה וביקורת, 1991), אף הוא בעריכתו של אבידֹב ליפסקר-אלבק.

נכתב על ידי אבידֹב ליפסקר-אלבק עבור לקסיקון הקשרים לסופרים ישראלים
[מקורות נוספים: המחלקה לספרות, אוניברסיטת בר-אילן]

ספריה:
  • מגמות דקדנטיות בסיפורת המהגרים בשנות העשרים בארץ ישראל (רמת-גן, תשל״ו 1976) <דיסרטציה – אוניברסיטת בר-אילן>
  • א. ב. יהושע : מונוגרפיה (תל אביב : ספרית פועלים, תשמ״א 1981)
  • ספרות שנות העשרים בארץ ישראל (תל אביב : ספרית פועלים, תשנ״א 1991) <מבוא ועריכה – אבידֹב ליפסקר>
  • אהרן ראובני : מונוגרפיה (תל אביב : ספרית פועלים, תשנ״ד 1994) <מבוא ועריכה – אבידֹב ליפסקר>
על המחברת ויצירתה:
על ״א. ב. יהושע : מונוגרפיה״ על ״הסיפורת של שנות העשרים בארץ ישראל״
  • בר-יוסף, חמוטל.  נילי סדן על דקדנס ארץ-ישראלי. הארץ, תרבות וספרות, י״ב בתשרי תשנ״ב, 20 בספטמבר 1991, עמ׳ ב-8  <חזר ונדפס בספרה טעמי הקריאה : רשימות ביקורת ספרותית (מבשרת ציון : צבעונים, הוצאה לאור, 2006), עמ׳ 402–405>

קישורים:

עודכן לאחרונה: 31 במאי 2022

לראש הדף

 

 

ספרי המחברת

 

על יצירתה

 

קישורים

 

 

לראש הדף