חקרי
עגנון :
עיונים ומחקרים ביצירת ש"י עגנון
מוגש לפרופ' יהודה פרידלנדר / בעריכת הלל ויס והלל
ברזל. -- רמת גן : אוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף עם הוצאת קרן ישראל מץ וקרן ספרית יצחק קיוב, תשנ"ד 1994.
365 עמ'. Studies on Agnon - Hiqrei Agnon / edited
by H. Weiss and H. Barzel
הספר " חקרי עגנון " כולל למעלה מעשרים מחקרים מקיפים ומקוריים פרי עטם של חוקרים מן השורה הראשונה בחקר יצירתו הבלתי נדלית של עגנון.
המחקרים מייצגים את רוח התקופה ומגלים פנים אקטואליות ביצירת עגנון. מהם דנים במימד ההיסטורי וברקע החברתי ומניחים תשתית לעיון רב מימדי ביצירה. הללו עוסקים בעיבוד חמרי המציאות, המסע הגיאוגרפי ושילובו במרקם הטקסט.
מהם דנים בתכונות פואטיות מיוחדות המייצגות את המימד הפוסט-מודרני. כמו-כן כלולים עיונים בשאלת הנוסחים, בעית המהדורה המדעית, חקרי לשון, דיונים פסיכו-פואטיים וגלגולי- מוטיבים.
הספר מתמודד, בין השאר, עם יצירות פופולאריות ועם ז'אנרים מגוונים. הוא מיועד לחוקר, למורה, לסטודנט ולכל שוחר נאמן של יצירות עגנון.