רקע
אלי טנא
Fantasia2000_v08.pdf_1.png

חוברת זו יכולה להיקרא ‘חוברת הרובוטים’. אין ספק שמספר סיפורי המד“ב הדנים בנושא זה הינו גדול ביותר, ואין כמעט נושאים בהם עסק המד”ב יותר.

לקורא הישראלי הממוצע נדמה אולי ש’אבי הרובוטים' הינו לא אחר מאשר איזאק אסימוב, יוצרם של ‘שלושת חוקי הרובוטיקה’, אולם בגליון זה תגלו, שהרובוטים ‘הומצאו’ הרבה יותר מוקדם – זאת במסגרת הסקירה ההיסטורית הקצרה על תולדות הרובוטים במד"ב.

שני מאמרים מדעיים בגליון זה מוקדשים לנושא הרובוטיקה: האחד, ‘תרבות הרובוטים – סימן שאלה’, שהתפרסם לפני מספר שנים בכתב העת ‘מחשבות’ (בהוצאת י.ב.מ. ובעריכת צבי ינאי), והאחר – ‘התבונה הלא־אורגנית’ במסגרת המדור ‘עתידעת’.

שני המאמרים מנסים לענות על השאלה – האם צפויים אנו בעתיד הנראה לעין לרובוטים דוגמת קיו.טי־1, הרובוט ‘הדקרטי’ של אסימוב?

בצידם תוכלו למצוא גם שלושה סיפורי־רובוטים, אחד מהם הינו ישראלי מקורי, שנושאו אמנם מחשב ‘אנושי’, אך מהו המחשב אם לא רובוט?


5.jpg

בימים אלה מתקיימת הועידה העולמית השנתית של חובבי המד“ב בברייטון, אנגליה. במסגרת ועידה זו, בה משתתפים אלפי חובבים מכל רחבי תבל, מחלקים את ה’אוסקר' של המד”ב – פרס ה’הוגו’ – ליצירות המד“ב הטובות ביותר של שנה זו. אורחי הכבוד של הוועידה הפעם הינם הסופרים בריאן אולדיס מאנגליה ופריץ לייבר מארה”ב. שלחנו כתב לועידה זו, ואנו מקווים להביא את כתבתו בחוברת הבאה (הוא, אגב, הינו אזרח אמריקאי – ללמדכם שבאמת מגיעים לועידה מכל רחבי תבל).


בחודש אוגוסט יצאו למעלה משליש מקוראינו לחו"ל, וגם אנחנו נפשנו קצת, ולכן גליון מס' 8 הינו גליון ספטמבר. מנויינו, כמובן, לא נפגעו מכך, ואנו מקוים שכך גם כלל הקוראים. את החופשה ניצלנו להיערכות מחדש לשם הוצאת המגזין בראשיתו של כל חודש (לבטח שמתם ליבכם לכך, שהגליונות האחרונים הופיעו במחצית החודש), וכמו כן להכנת מבצע גדול־מימדים, אשר פרטים ראשונים עליו תוכלו לקרוא בגליון הקרוב.

יואב שועלי, בן 40, מצייר מזה 20 שנה ויותר, וסגנונו מתאים למגזין. איור העטיפה הוא אחד מיני רבים המצויים באוספו, ואנו מקוים להביא בעתיד עבודות נוספות פרי מכחולו.

ולסיום, הודעה מצערת. אנו נאלצים להעלות את מחיר העתון ל־.40 ל"י, וזאת מהגליון הקרוב (מחיר המינוי יועלה בהתאם, כמובן), שכן אין אנו מוכנים לוותר לא על איכות – ולא על כמות. אנו מקווים שצעדנו זה יתקבל בהבנה.

שלכם

Eli_Tene_Signature.jpg

מהו פרויקט בן־יהודה?

פרויקט בן־יהודה הוא מיזם התנדבותי היוצר מהדורות אלקטרוניות של נכסי הספרות העברית. הפרויקט, שהוקם ב־1999, מנגיש לציבור – חינם וללא פרסומות – יצירות שעליהן פקעו הזכויות זה כבר, או שעבורן ניתנה רשות פרסום, ובונה ספרייה דיגיטלית של יצירה עברית לסוגיה: פרוזה, שירה, מאמרים ומסות, מְשלים, זכרונות ומכתבים, עיון, תרגום, ומילונים.

אוהבים את פרויקט בן־יהודה?

אנחנו זקוקים לכם. אנו מתחייבים שאתר הפרויקט לעולם יישאר חופשי בשימוש ונקי מפרסומות.

עם זאת, יש לנו הוצאות פיתוח, ניהול ואירוח בשרתים, ולכן זקוקים לתמיכתך, אם מתאפשר לך.

תגיות
חדש!
עזרו לנו לחשוף יצירות לקוראים נוספים באמצעות תיוג!

אנו שמחים שאתם משתמשים באתר פרויקט בן־יהודה

עד כה העלינו למאגר 56102 יצירות מאת 3537 יוצרים, בעברית ובתרגום מ־31 שפות. העלינו גם 22249 ערכים מילוניים. רוב מוחלט של העבודה נעשה בהתנדבות, אולם אנו צריכים לממן שירותי אירוח ואחסון, פיתוח תוכנה, אפיון ממשק משתמש, ועיצוב גרפי.

בזכות תרומות מהציבור הוספנו לאחרונה אפשרות ליצירת מקראות הניתנות לשיתוף עם חברים או תלמידים, ממשק API לגישה ממוכנת לאתר, ואנו עובדים על פיתוחים רבים נוספים, כגון הוספת כתבי עת עבריים, לרבות עכשוויים.

נשמח אם תעזרו לנו להמשיך לשרת אתכם!

רוב מוחלט של העבודה נעשה בהתנדבות, אולם אנו צריכים לממן שירותי אירוח ואחסון, פיתוח תוכנה, אפיון ממשק משתמש, ועיצוב גרפי. נשמח אם תעזרו לנו להמשיך לשרת אתכם!