רקע
מרדכי בן הלל הכהן
מאת ועד הזכרוֹן לאליהוּ ספיר

ימים אחדים אחרי האסון, בחצי אלול תרע“א, קרא המוסד להוצאת ספרי למוד “קהלת” שמהנוח היה ממיסדיו ומטובי עובדיו, לאספה את ראשי המוסדות הקולטוריים שביפו, והנאספים החליטו לבחור ועד הזכרון להמנוח. נבחרו: ד”ר ח. בגרצ’וב, מאיר דיזינהוף, יחזקאל דנין, מרדכי בן הלל הכהן וז. ד. ליבונתין.

בישיבתו מן ד' סיון תרע"ב החליט הועד להוציא קובץ מאמריו של המנוח, ולערוך את הכתבים נמנו האדונים: פ. אוירבך, י. גרזובסקי, מ. קרישבסקי וד. ילין. האדון ליבונתין הודיע, כי הבנק אנגלא־פלשתינה מקבל על עצמו את הוצאות הדפוס של הקובץ.

לבקשת ועדת העריכה כתב הסופר מרדכי בן הלל הכהן את תולדות המנוח.

ועד הזכרון מקוה, כי עוד יצלח בידו להגשים את יתר החלטותיו, ובתוכם גם לבנות גן־ילדים ביפו על המגרש אשר הקדיש המנוח לתכלית זו, למען תהיה נפש אליהו ספיר צרורה בצרור החיים התרבותים בארץ־ישראל.



מהו פרויקט בן־יהודה?

פרויקט בן־יהודה הוא מיזם התנדבותי היוצר מהדורות אלקטרוניות של נכסי הספרות העברית. הפרויקט, שהוקם ב־1999, מנגיש לציבור – חינם וללא פרסומות – יצירות שעליהן פקעו הזכויות זה כבר, או שעבורן ניתנה רשות פרסום, ובונה ספרייה דיגיטלית של יצירה עברית לסוגיה: פרוזה, שירה, מאמרים ומסות, מְשלים, זכרונות ומכתבים, עיון, תרגום, ומילונים.

אוהבים את פרויקט בן־יהודה?

אנחנו זקוקים לכם. אנו מתחייבים שאתר הפרויקט לעולם יישאר חופשי בשימוש ונקי מפרסומות.

עם זאת, יש לנו הוצאות פיתוח, ניהול ואירוח בשרתים, ולכן זקוקים לתמיכתך, אם מתאפשר לך.

תגיות
חדש!
עזרו לנו לחשוף יצירות לקוראים נוספים באמצעות תיוג!