רקע
שלום רוזנפלד
תדרוך ב"אייווקס"

“אני מקבל רושם שמדובר בסך־הכל בערימה של גרוטאות. המימשל מנסה להציג את ה’אייווקס' כחסר כל משמעות צבאית” – נאום הסינאטור הנרי ג’קסון על מאמצי המימשל להמעיט בערכו של מטוס־הביון שנמכר לסעודיה חרף התנגדותה של ישראל.

רבותי הקצינים, המדינאים והעיתונאים.

ברוך בואכם על סיפון ה“אייווקס”, מטוס־הביון האמריקני המשוכלל ביותר בעולם, שהסעודים יכולים כמובן להשיג בדיוק אחד כמוהו בכל מדינה אחרת, במערב ובמזרח.

הצַלחת הענקית שאתם רואים על גב־המטוס היא ראדאר מתוחכם ביותר שמזהה מרחוק כל גוף או עצם שנע במהירות של 100 ק"מ לשעה, פרט למטוסים ישראליים; טווח־הפעולה של ראדאר זה הוא לפחות 10 אלפים קילומטרים לכל הכיוונים, אבל בינינו לבין עצמנו אפשר לסובב שם איזה בורג וכל העסק לא שווה פרוטה.

האנטנה שמזדקרת מצִדו השמאלי של המטוס קשורה למחשב רגיש, שכמוהו טרם פוּתח במקום כלשהו בעולם. אנטנה זו מסוגלת לקלוט כל לַחשוּש וכל רחש עלי אדמות ולתרגמם מיד, בעזרת המחשב, לסימני־איתות שניתן להעבירם בחלקיק של מילי־שנייה לכל מטוס־קרב על הקרקע ובאוויר. אין צורך לומר שאנחנו דואגים לכך שהכפתור האדום, שאתם רואים כאן מולכם, ישתק אוטומאטית את המחשב ברגע שיתחוור לו שהלַחשוש מקורו בישראל.

הדוושה האלכסונית שבתא הטייס היא פיתוח חדיש, אולי משׂיאי הטכנולוגיה־של־החלל: מספיקה לחיצה אחת וכל מטוס־ביון אחר ברדיוס של אלפי מילין יוצא מכלל פעולה.

אבל די לשים אצבע על הזיז שמשמאלו כדי שהדוושה לא תזוז ממקומה ואנשי הצוות האמריקנים, שיסייעו לטייסים הסעודים, מאוּמנים היטב בהזזת הזיזים עוד בטרם ילחץ הסעודי על הדוושה.

כי כן, רבותי, מאז הטיל לחללו של העולם ידידנו ובעל־בריתנו המסור, ראש־ממשלתה המנוח של ישראל לוי אשכול, את ההגדרה “שמשון דער נעבעכדיגער” – עוד לא היה שמשון גבור קצוץ־מחלפות כ“אייווקס” הזה.


מהו פרויקט בן־יהודה?

פרויקט בן־יהודה הוא מיזם התנדבותי היוצר מהדורות אלקטרוניות של נכסי הספרות העברית. הפרויקט, שהוקם ב־1999, מנגיש לציבור – חינם וללא פרסומות – יצירות שעליהן פקעו הזכויות זה כבר, או שעבורן ניתנה רשות פרסום, ובונה ספרייה דיגיטלית של יצירה עברית לסוגיה: פרוזה, שירה, מאמרים ומסות, מְשלים, זכרונות ומכתבים, עיון, תרגום, ומילונים.

אוהבים את פרויקט בן־יהודה?

אנחנו זקוקים לכם. אנו מתחייבים שאתר הפרויקט לעולם יישאר חופשי בשימוש ונקי מפרסומות.

עם זאת, יש לנו הוצאות פיתוח, ניהול ואירוח בשרתים, ולכן זקוקים לתמיכתך, אם מתאפשר לך.

תגיות
חדש!
עזרו לנו לחשוף יצירות לקוראים נוספים באמצעות תיוג!

אנו שמחים שאתם משתמשים באתר פרויקט בן־יהודה

עד כה העלינו למאגר 54115 יצירות מאת 3203 יוצרים, בעברית ובתרגום מ־31 שפות. העלינו גם 22168 ערכים מילוניים. רוב מוחלט של העבודה נעשה בהתנדבות, אולם אנו צריכים לממן שירותי אירוח ואחסון, פיתוח תוכנה, אפיון ממשק משתמש, ועיצוב גרפי.

בזכות תרומות מהציבור הוספנו לאחרונה אפשרות ליצירת מקראות הניתנות לשיתוף עם חברים או תלמידים, ממשק API לגישה ממוכנת לאתר, ואנו עובדים על פיתוחים רבים נוספים, כגון הוספת כתבי עת עבריים, לרבות עכשוויים.

נשמח אם תעזרו לנו להמשיך לשרת אתכם!

רוב מוחלט של העבודה נעשה בהתנדבות, אולם אנו צריכים לממן שירותי אירוח ואחסון, פיתוח תוכנה, אפיון ממשק משתמש, ועיצוב גרפי. נשמח אם תעזרו לנו להמשיך לשרת אתכם!