רקע
ישעיהו אברך
בית הישע

במלאת חוֹדשיים לפטירתו של המשורר אברהם ברוידס זכרו לברכה, ראוי להעלות סיפור ימיו האחרונים כפי שסופר על־ידי אלמנתו לאה.

לפני זמן מה, בתום שבוע לפטירתו, נסעה רעייתו במיוחד אל בית הישע של “משען” ברעננה לקיים דבר שאין רגילים לראותו מקוים על־ידי אדם באבלו.

נסעתי – סיפרה לנו לאה ברוידס – לומר תודה לרופאים, לאחיות ולכל ציבור העובדים בבית נפלא זה על האופן שבו טילו באברהם כל ימי שהותו שם, עד אחרון ימיו ממש. חוליו של ברוידס לא נשא עִמו שום סיכוי להחלמה, אף־על־פי־כן טיפלו בו יום־יום בדרכי ריפוי שונות במאמץ להקל סבלותיו. במסירות וללא ליאות, מתוך סקרנות רפואית ומתוך חום־לב אנושי מרגש. לא אנקוב בשמות רופאים או אחיות כדי שלא להוציא איש מכלל הראויים לשבח – דברי לאה ברוידס.

קראנו רק לפני ימים אחדים על מחקר שנעשה בארצות־הברית ושממנו עולה, כי אחוז ניכר של המאושפזים במוסדות סיעוד לזקנים ולחשׂוּכי מרפא אינם זוכים לטיפול רפואי נאות במחלות השונות שבהן הם נפגעים לפעמים בעת שהותם במוסד. וזאת מפני ויתורם מראש של המטפלים על כל סיכוי של ריפוי.

מבחינה זאת ומכל בחינה של דאגה ונאמנות לחולה עד נשימת אפו האחרונה רשאית “משען” להיות גאה במוסדותיה. בית הסיעוד ברעננה הוא מופת. המשורר אברהם ברוידס לא חדל לומר תהילת הבית הזה – עד יומו האחרון.

מדוע לא נשמע דברים אלה ל“משען”, לעובדיו למנהלו – זאב ויינר, אחיעזר ואחיסמך לכל? ומדוע נשכח שגם זאת אחת מחוליות העזרה ההדדית שעיצבה ההסתדרות, היא “המאפיה” של חלוצי ישראל, עד בטרם ידעה האוֹרְנִיתוֹלוֹגְיָה של ישראל איזה עוף הוא ציפורי?


11 ביולי 1979


מהו פרויקט בן־יהודה?

פרויקט בן־יהודה הוא מיזם התנדבותי היוצר מהדורות אלקטרוניות של נכסי הספרות העברית. הפרויקט, שהוקם ב־1999, מנגיש לציבור – חינם וללא פרסומות – יצירות שעליהן פקעו הזכויות זה כבר, או שעבורן ניתנה רשות פרסום, ובונה ספרייה דיגיטלית של יצירה עברית לסוגיה: פרוזה, שירה, מאמרים ומסות, מְשלים, זכרונות ומכתבים, עיון, תרגום, ומילונים.

אוהבים את פרויקט בן־יהודה?

אנחנו זקוקים לכם. אנו מתחייבים שאתר הפרויקט לעולם יישאר חופשי בשימוש ונקי מפרסומות.

עם זאת, יש לנו הוצאות פיתוח, ניהול ואירוח בשרתים, ולכן זקוקים לתמיכתך, אם מתאפשר לך.

תגיות
חדש!
עזרו לנו לחשוף יצירות לקוראים נוספים באמצעות תיוג!