רקע
גרשון שופמן
ד. זכאי

טובות נכתבו על ה“קצרות” שלו, אשר כוּנסוּ עתה בספר – ובדין. ברם, עדיין לא הודגש כהלכה היסוד השירי שבהן. כי רשימות הרבה כאן אינן אלא “שירים בפרוֹזה”, אם כי כרוכה בהן מעין נעימת־לואי; לא משורר אנוכי ולא בן־משורר – רק אשר אראה אגיד.

“לכלב מזמור”, “סוּסים בכביש” ועוד כיוצא באלה מאשר “עם נפשי”, תיאורי הטבע הנמרצים ב“על פני הארץ”, סיקור מציאות וחזון משא־נפש – כל אלה ניתנים לנו ב“טמבר” המיוּחד לו; כל משפּט, כל ניב חצוב מהמקורות וברוחם ויחד עם זאת ללא אבק־מליצה. לא לחינם הקפּיד אביו כל כך, שהנער דויד “יהא לומר בחדר לשון־קודש”. באצטגנינות שלו ראה, שבנוֹ זה עתיד לכתוב “לשון־קודש” מצוּינת.

מַהוּת ישראלית הרמוֹנית, מוּצקה, ללא “קרעים” וחשבונות רבים, ששומרת בחוּבה יחד את כל היקר לה, למן “הנברשת הגדולה והכבדה בבית־הכנסת בעיירה”, דרך הפּסוּק החדש, רב הרושם, אשר בתנ"ך איננו: “אל משוּאות לכיש נחנו שומרים”, ועד “גיא הטחנות” ושאר המקומות והתופעות המרהיבים בארצנוּ.

חטיבה אחת.

מהו פרויקט בן־יהודה?

פרויקט בן־יהודה הוא מיזם התנדבותי היוצר מהדורות אלקטרוניות של נכסי הספרות העברית. הפרויקט, שהוקם ב־1999, מנגיש לציבור – חינם וללא פרסומות – יצירות שעליהן פקעו הזכויות זה כבר, או שעבורן ניתנה רשות פרסום, ובונה ספרייה דיגיטלית של יצירה עברית לסוגיה: פרוזה, שירה, מאמרים ומסות, מְשלים, זכרונות ומכתבים, עיון, תרגום, ומילונים.

אוהבים את פרויקט בן־יהודה?

אנחנו זקוקים לכם. אנו מתחייבים שאתר הפרויקט לעולם יישאר חופשי בשימוש ונקי מפרסומות.

עם זאת, יש לנו הוצאות פיתוח, ניהול ואירוח בשרתים, ולכן זקוקים לתמיכתך, אם מתאפשר לך.

תגיות
חדש!
עזרו לנו לחשוף יצירות לקוראים נוספים באמצעות תיוג!