כשחזר שלמה לביתו, קרוב לשעת חצות, ומצא את המיברק ששלחה אליו אמו, בו הודיעה לו כי אביו חולה ושאלה ממנו לבוא מייד, החל לבו דופק בחוזקה. הוא ידע־גם־ידע כי על דבר של מה־בכך אין הוריו נוהגים לקרוא לו, ומשום כך היה לו יסוד לחשוש כי משהו רציני אירע להם.

בבוקר למחרתו, כשהגיע לתל־אביב, מצא את אביו שוכב בבית החולים במצב אנוש ובחוסר הכרה. נודע לשלמה כי אביו נפל למשכב כשיבעה שבועות לפני כן והוריו, שלא חפצו להטרידו ולגרום לו צער, העלימו את הדבר ממנו עד שהרופאים קבעו ששעות החולה ספורות. הרופאים, ששלמה ניפגש עמם באותו יום, הודיעוהו גלויות כי אין כל תקוה להצלת חיי האב.

בשיחה עם אמו הוברר לו, כי גם מצבם הכלכלי בכי־רע: מחלת האב בלעה את כל כספם, ופרוטתם האחרונה אפסה. גם הכסף שהיה בידי שלמה היה בבחינת טיפה בים לעומת ההוצאות המרובות.

אך שלמה, בבטחונו בה', גרש מלבו את מחשבותיו הרעות ועודד את אמו:

“אל דאגה, אמא”, אמר לה, “השם יתברך יושיענו במהרה” והזכיר לה את הפסוק: “ישועת השם כהרף עין”.

אמו, אשה יראת שמיים, נענעה בראשה כמאשרת את דבריו ושפתיה לחשו: “אמן – כן יהי רצון!”

העיניינים נתגלגלו במהירות הבזק: עוד באותו יום הזדמן שלמה עם אנשים אשר פרעו לו סכומי־כסף שחבו לו מזה זמן־רב. בכסף זה, שנתקבל באופן לא צפוי, שילם שלמה בעד כל הוצאות המחלה, סילק את החובות שהצטברו עד כה וכן נותר גם קצת כסף לאמו להוצאות השוטפות של הבית. באותו לילה הוטב מצבו של אביו: חומו ירד ובפקחו את עיניו, הכיר את בנו שעמד על ידו והחל לדבר.

בבוקר הוזמן שלמה שנית לחדר הרופאים והזקן שבהם, לאחר שהחליף מבטים רבי־משמעות עם חבריו, אמר לו:

“ובכן, בני: לאביך, שהסתבך בעת ובעונה אחת בשלוש מחלות קשות, לא היו כל סיכויים לחיות, אך קרה דבר שאין לו תקדים במדע הרפואי – הוא יצא מכלל סכנה ובעוד ימים מספר יוכל לקום ולצאת מבית החולים. כנראה שבואך הביא לו את מזלו הטוב”.

“אין אני מאמין במזלות”, ענה שלמה, “כי אם בה' יתברך, הטוב והמטיב. מנסיוני אני למד, כי כל־אימת שצרה מתרגשת ובאה, אין טוב מלחסות בה'”.

הרופאים הוסיפו להחליף ביניהם מבטים, ושלמה המשיך:

“במיקרה זה דרושה היתה עזרה מהירה משמיים ונוכחתי לדעת כי הפסוק ‘ישועת ה’ כהרף עין' לא בכדי נכתב”.


מהו פרויקט בן־יהודה?

פרויקט בן־יהודה הוא מיזם התנדבותי היוצר מהדורות אלקטרוניות של נכסי הספרות העברית. הפרויקט, שהוקם ב־1999, מנגיש לציבור – חינם וללא פרסומות – יצירות שעליהן פקעו הזכויות זה כבר, או שעבורן ניתנה רשות פרסום, ובונה ספרייה דיגיטלית של יצירה עברית לסוגיה: פרוזה, שירה, מאמרים ומסות, מְשלים, זכרונות ומכתבים, עיון, תרגום, ומילונים.

אוהבים את פרויקט בן־יהודה?

אנחנו זקוקים לכם. אנו מתחייבים שאתר הפרויקט לעולם יישאר חופשי בשימוש ונקי מפרסומות.

עם זאת, יש לנו הוצאות פיתוח, ניהול ואירוח בשרתים, ולכן זקוקים לתמיכתך, אם מתאפשר לך.

תגיות
חדש!
עזרו לנו לחשוף יצירות לקוראים נוספים באמצעות תיוג!

אנו שמחים שאתם משתמשים באתר פרויקט בן־יהודה

עד כה העלינו למאגר 54138 יצירות מאת 3327 יוצרים, בעברית ובתרגום מ־31 שפות. העלינו גם 22219 ערכים מילוניים. רוב מוחלט של העבודה נעשה בהתנדבות, אולם אנו צריכים לממן שירותי אירוח ואחסון, פיתוח תוכנה, אפיון ממשק משתמש, ועיצוב גרפי.

בזכות תרומות מהציבור הוספנו לאחרונה אפשרות ליצירת מקראות הניתנות לשיתוף עם חברים או תלמידים, ממשק API לגישה ממוכנת לאתר, ואנו עובדים על פיתוחים רבים נוספים, כגון הוספת כתבי עת עבריים, לרבות עכשוויים.

נשמח אם תעזרו לנו להמשיך לשרת אתכם!

רוב מוחלט של העבודה נעשה בהתנדבות, אולם אנו צריכים לממן שירותי אירוח ואחסון, פיתוח תוכנה, אפיון ממשק משתמש, ועיצוב גרפי. נשמח אם תעזרו לנו להמשיך לשרת אתכם!