פנטסיה2000.jpg

 

סיפורים    🔗

דבולוציה – אדמונד המילטון

דמיון פרוע – פרדריק בראון

מחפשים את מר נושטרטרש – שמעון רוזנברג

כנס משפחתי – אריק נורדן

הכובשים – שירה טמיר

מעשה בקוגלמס – וודי אלן

נקודות מגע – גורדון אקלנד

זוהרו של כוכב – איזאק אסימוב


 

מדורים    🔗

עתידעת: מבצע ‘דדלוס’ – אהרן האופטמן

מבזקים קוסמיים

קולנוע: ‘הנוסע השמיני’ – שרית ארצי

מעל ומעבר – עמיחי ישראלי

אסימוב על: צעד גדול לאחור – איזאק אסימוב

מכתבי קוראים


 

בגליון הבא    🔗

עשר שנים מחייהם בילו אנשי ספינת־החלל ‘בטיקוסמוס’ במסעם הממושך בחלל. אך על פני כדור הארץ חלפו באותו זמן 120 שנים! העולם השתנה לחלוטין – מלחמות גרעיניות פרצו והסתיימו, מדינות התפוררו וקמו. כיצד ייקלטו אנשי החלל בעולם זר להם לחלוטין? על כך יספר לנו בריאן אולדיס בסיפורו ‘שלוש דרכים’.

שני נציגים בולטים של ה’גל החדש' במד"ב, רוברט שקלי והרלן אליסון חברו יחדיו בכתיבתו של סיפור מוזר, מהמם, המעורר צחוק וזעזוע חליפות – ‘אני רואה אדם יושב על כיסא והכיסא נושך ברגלו…’

מדוע נעלמו הדינוזאורים לפני מיליוני שנים מעל פני האדמה? תשובה מפתיעה מצפה לנו בסיפורו של איזאק אסימוב, ‘המשחק הגדול’.

גם במדורו הקבוע ידון הפעם אסימוב על האבולוציה של עולם החי, ובעיקר על קרבתנו לבני דודנו, הקופים. כל זה, כמובן, אינו אלא מדגם מתוך החומר הרב והמגוון שבגליוננו הבא.

מהו פרויקט בן־יהודה?

פרויקט בן־יהודה הוא מיזם התנדבותי היוצר מהדורות אלקטרוניות של נכסי הספרות העברית. הפרויקט, שהוקם ב־1999, מנגיש לציבור – חינם וללא פרסומות – יצירות שעליהן פקעו הזכויות זה כבר, או שעבורן ניתנה רשות פרסום, ובונה ספרייה דיגיטלית של יצירה עברית לסוגיה: פרוזה, שירה, מאמרים ומסות, מְשלים, זכרונות ומכתבים, עיון, תרגום, ומילונים.

אוהבים את פרויקט בן־יהודה?

אנחנו זקוקים לכם. אנו מתחייבים שאתר הפרויקט לעולם יישאר חופשי בשימוש ונקי מפרסומות.

עם זאת, יש לנו הוצאות פיתוח, ניהול ואירוח בשרתים, ולכן זקוקים לתמיכתך, אם מתאפשר לך.

תגיות
חדש!
עזרו לנו לחשוף יצירות לקוראים נוספים באמצעות תיוג!

אנו שמחים שאתם משתמשים באתר פרויקט בן־יהודה

עד כה העלינו למאגר 58416 יצירות מאת 3783 יוצרים, בעברית ובתרגום מ־32 שפות. העלינו גם 22248 ערכים מילוניים. רוב מוחלט של העבודה נעשה בהתנדבות, אולם אנו צריכים לממן שירותי אירוח ואחסון, פיתוח תוכנה, אפיון ממשק משתמש, ועיצוב גרפי.

בזכות תרומות מהציבור הוספנו לאחרונה אפשרות ליצירת מקראות הניתנות לשיתוף עם חברים או תלמידים, ממשק API לגישה ממוכנת לאתר, ואנו עובדים על פיתוחים רבים נוספים, כגון הוספת כתבי עת עבריים, לרבות עכשוויים.

נשמח אם תעזרו לנו להמשיך לשרת אתכם!

רוב מוחלט של העבודה נעשה בהתנדבות, אולם אנו צריכים לממן שירותי אירוח ואחסון, פיתוח תוכנה, אפיון ממשק משתמש, ועיצוב גרפי. נשמח אם תעזרו לנו להמשיך לשרת אתכם!